01 January 2014

Happy New Year 2014


Salam and hi semua
nk wish Happy New Year 2014
berlalu sudah 2013 - dengan penuh cerita suka dan duka
kalau nk recap semua kat sini.. mmg tak terlarat nk tulis
apa-pun, kita buka lembaran baru dengan harapan dan semangat baru.

Nak cerita pasal azam ke? 
rasanya takyah la.. ai pun dah lupa azam ai dulu apa
dah tercapai ke tidak.. teruk kan? haha
so mintak2 la kali ni, wpun takde la azam sangat pn
tapi ai sangat mengharap dan berdoa
semoga tahun ini membawa lebih erti buat diri ai dan keluarga ai...
AMIN....

Nak recap sikit, beberapa peristiwa yg berlaku end of December 2013..
my best buddy - Emmy & Suzie - as we're no longer working together
so keadaan di opis agak suram (lagipun ramai bercuti)
and aiii dah takde sangat geng ketawa riang ria.. geng gosip
suzie amek keputusan jadi bisness woman sepenuh masa.. hehe
ni agen Shaklee berdaftar nih. kalau sapa2 nk order Shaklee ke, nk mintak khidmat nasihat ke,
leh la contact pn Suzie Ahmad ni..
semua info and tip kesihatan ada kat hujung jari dia.. 
Emmy lak... dapat offer keje tempat lain...
untung sangat dpt offer dari company besar gak sebab tu dia berani tinggalkan company sekarang
after 7 years of services.
for Emmy & Suzie - no matter what - kita tetap buddy 
and of course la. leh calling2 selalu especially kat Whatsapp GENG MB! hehe

and today - sempena tahun baru
aii and mr hubby duduk umah je, konon nk kemas umah
petang sikit baru kuar bawa our Lovely Princess jalan2..
sekali - tengok gaya .. mcm ada tanda2 nk demam je..
yg ni mmg kitorang sensitip sikit.. and cepat sentap
yelah. pengalaman anak kena sawan tarik n mengeras depan mata
cukup buat aii cuakk!! 
tak sanggup lagi dah nk tempuh tu semua..
sebab tu - bila Rania ada tunjuk ciri2 nk demam - cepat2 ktiorang take action!
mmg teruk la bergaduh bergelut sakan ngan Rania bila nk bagi ubat
hai la anak.. ingat bila dah makin membesar ni.. senang sikit 
rupanya tidak - banyak tul jawapan dia 
"Anya tanak makan ubat - ubat tak sidap - tolong la.. anya tanak makan ubat"
sambil nangis n buat muka sedih.. 
tapi hati kena kental beb - lagi sedih bila tengok dia sakit teruk.. masuk spital bagai..hohoho..
sorry sayang.. mommy and daddy terpaksa buat
coz we love u so much... nanti dah sehat mamy hadiah mainan ye!
(spoil mommy!!)

 lepas makan ubat - kita bungkus kepala dia (kasi jelum)



 after few hours rehat - dah "seyat" katanya - so time untuk merempit..
Rania now tengah addicted with cartoon Sofea the 1st - so baju semua nk yg ala2 princess
bila pusing kain mesti kembang! hadoiiii

 petang sikit kuar g Manjaku - beli pampers and susu
now kalau keluar mesti nk bawa Baby Bear dalam "Strolly"


And..
I am now in my 3rd trimester - dah 34weeks..
rasa berdebar - cuak - takut semua ada
baby progress Alhamdulillah - semua okay
cuma lately my appetite makan tu macam dah tak berapa
dari hari ke hari plan nk buat maternity shoot asyik tergendala
sebab - takde baju cantik nk pakai
and.. ai rasa.. dlm gambar ai nampak kembang sanagt2..
pendek kata - sangat tak chantek- so macam agak segan nk tengok gambar sendiri
boleh,..????
hehehe..
nanti kita update stori lagi ye..
sebab dlm banyak2 azam yg dok pikir..
salah satunya..
nak hidupkan BLOG ni balik
maknanya - nak rajin mengHAPDET la..
agak2... berjaya tak?
hahaha

kasi senyummm ayu sikit! (konon)

bye!



1 comment:

SuZiE said...

will update soon my story.. huhu.. sebulan dah duk kat umah blog bersawang... hampes... hihi

Followers

Copyright to LINDA ROSE
Designed by UMIESUEstudio 2015