30 December 2013

Makan Besar before end of Dec 2013

Hari ni g opis - tapi ramai takde coz masing2 dok ngabihkan cuti tahunan. 
Ai je tak leh cuti panjang sebab cuti dah habis.. betul la - bila ada anak yg nak membesar ni.. mmg cepat je cuti tu habis kan..

Nak masuk lunch hour tadi, tetiba our Bos panggil ai dengan my pren Ijad. 
Dia ajak lunch. Uitt - pelik tu sebab our Bos ni bukan jenis lunch kat luar - asal time lunch je musti balik umah mak dia.. makan sana. jimat katanya (ke kedekut???).. 
hahaha (sib baik dia tak baca blog nih!)

So follow je lah kan.. maklum ler, bos yg panggil. Rupanya, ada bos besar sorang lagi yg nak banje makan sempena our special task "Final Measure" - was successful! 
Masa otw nk ke kereta bos tu - sempat ai bisik kat Ijad - "aku tanak banje makan, aku nk bonus!" - haha- sungguh mata duitan kan!

So follow je lah, banyak cakap lak - g makan kat Restaurant Adam Lai cawangan Wangsa Melawati
(ingat kan makan kat Chef Zuber) - masih mode memilih!

There were 8 of us so bos decide amek set 10 orang
tu pun RM399 and i buat special request
"saya nk ketam bos!!"
maklum la.. dlm keadaan skrg - perut yg boyot ke depan, tentu je semua permintaan makan i pasti diturutkan! hahaha. lagipun aii mmg suka masak ketam kat Adam Lai ni.
gilerrrr sedap. dapat nasi putih and ketam pun lebih dari cukup!

So after tunggu beberapa minit, satu2 makanan sampai.
mula2 sekali air and desert la (buah2an)
pehtu
 
 first time makan shark fin sup - sedap gak..
bedal 2mangkuk konon sebab sup ni baik utk kesihatan

ayam goreng telur masin - pun sedap
tapi rasanya kalau sotong lagi sedap kot sebab ayam tu bahagian isi


 udang goreng tepung with special sos/butter
wahhh.. sedap tak hengat!


 my special request - ada 3 jenis masakan ketam
ni yang paling ai suka.. namanya ketam masakkkkk "tak hengat!"
hahaha.. tapi sangat2 delicious!

 kalau g chinese food restaurant ni, wajib la kena ada butter prawn
if not rasa tak lengkap je kan.. and aiii cuma bedal butter dia je..
sedap giler dok ratah butter tu je :)

 antara lauk lain - sayur2 wajib - kailan masak sos tiram and sayur campur (tak sempat rasa)
sebab malu nk mintak. boleh???


 Kerapu besar tergolek atas pinggan - goreng garing disalut sambal tumis racik mangga!
mmg terangkat... oo mak aiiihh.. sedap nye ...

 and last sekali - baru sampai - nasi (goreng china)..
mmg tak leh nk isi dah.. i makan 2 senduk je tu pun tak habis..
and satu lagi hidangan - beberapa jenis bebola ketam / dimsum goreng kot.. bedal je nih.

so pendek kata - mmg makan tahap dewa la hari tu - semuanya sedap2 belaka
and sehingga menjilat jari - kenyang sangat...
terima kasih bos!


 

3 comments:

YB Devil From Heaven - Family, friends and me said...

Susah la nak order mcm ni..
Nama masakan udang ngan ketam tu tak betul..

Huhuhu menyelerakan.. Kenal misai boss dalam gambar tu.. Syiok..

Leenz Yusoff said...

hahaha.. u tunjuk je gambar ni kat org adam lai tu.. konpom dia tau.. :)

ejarn said...

Yang ketam tu crab with sos special. Kalau udang tu butter prawn dan satu lagi udang goreng rangup with mayonis

Followers

Copyright to LINDA ROSE
Designed by UMIESUEstudio 2015