01 January 2011

Happy New Year 2011

Welcome 2011 

Selamat tahun Baru buat semua warga Malaysia. Gembira? Yeee.. saya sangat gembira.. maklumla - kebetulan di hujung tahun 2010, Malaysia menjuarai Piala Suzuki dan sekaligus kita semua dapat cuti free hari ini. Mau tak seronok? hehe...



Cuti2 juga, tapi harapan di tahun baru ni macam mana pula ye? Mesti sana sini orang bercakap pasal azam tahun barukan.. azam tahun lalu macam mana pula? Adakah semua mimpi menjadi kenyataan? macam saya, tak berani la nk berazam, takut hanya dikatakan hangat2 taik ayam.. tapi sepatutnya kita kena ada azam.. bila ada azam, ada la semangat.. tk gitu..tapi terserah la pada masing2.. sy lebih suka kategorikan sebagai "wishlist".

Macam tahun lalu, antara wishlist saya untuk tahun 2010. Jom flasback sikit.. nk tengok sejauh mana yg telah saya capai.. hehe..




1. Fun at work
Alhamdulillah contract kerja saya telah pun di renew for another 2 years (expiry will be on 2012). Dan harapan selanjutnya - kalau2 ada better offer ataupun sy dpt diserap terus sebagai permanent staff.

2. Having baby
Alhamdulillah - kami sekarang sedang menantikan kehadiran insan baru dlm hidup kami suami isteri. Hanya tinggal beberapa minggu saja lagi, semoga impian menjadi kenyataan.. dan semoga dia dilindungi dan dipermudahkan segalanya untuk kami... Amin..

3. Move-in to our Little Home
Alhamdullillah - kami telah pun menetap di rumah kami sendiri. Walaupun tidak la sebesar mana - tapi cukup la untuk dijadikan tempat berteduh buat kami sekeluarga. 

4. Earn lot of cash
Alhamdulillah - kami bersyukur diatas rezeki yg dikurniakan... walaupun kami tidak la semewah mana - tapi kesederhanaan yg ada sudah cukup buat kami selesa dgn kehidupan sekarang.

5. Settle down 2 (out of 3) of my credit cards
Alhamdulillah - sy dah settlekan 2 dari 3 kad kredit saya. Now tengah tunggu sedikit lagi masa nk cuba tutup yg satu ni. kalau boleh nk patah2kan terus.. tapi macam sayang la pulak.. rasanya kena simpan at least 1 card kan.. hehe.
Bila direnung semula - Alhamdulillah - tiada apa yg dpt sy katakan melainkan kesyukuran kehadratNya diatas izinNya - sy dan suami dpt merealisasikan apa yg kami impikan selama ni. Dan harapan sy utk tahun baru 2011 - semoga segalanya baik2 sahaja... 

Sekian.... :)

4 comments:

AQisH said...

psstt..yg no 5 tu kann..aku dah berjaya nyahhkan dlm idopku 3 thn yg laluuu..skrg no cc anymore..kagumm tak :p

Leenz Yusoff said...

giler kagum..!kau lah idola ku skarang :D

cikpuding said...

ahahahaaa...mmg besh kehidupan tanpa dibelenggu ngn utang kad kredit itu...

Leenz Yusoff said...

legaaaaaaaaaaaaaaaa...

Followers

Copyright to LINDA ROSE
Designed by UMIESUEstudio 2015