11 November 2010

Little Home - KC dah siap!

Yeah... finally my KC dah fully completed. Siap pasang sink - hob & hud and i'm satisfied with the result... (maklum la.. budget ciput..). Pada awalnya, kalau leh nk pasang 3G/arcylic cabinet. Tapi keadaan tak mengizinkan - so i choose melamine cabinet for base and wall unit while maintain solid surface for table top finishing.

And here are my KC. Simple kan.. dapur pun kecik je tapi boleh la, janji dapat memasak nanti. En Suami pun dah janji lepas ni rajin la dia nk belajar memasak. Harap2 la ye.. hehe.

 sila abaikan wayar hud yg belum diletak cantik2 tu ye..


Well,  total cost for the whole KC (installation within 2 weeks) - 

Melamine cabinet + frosted glass + solid surface table top + stainless steel dish rack + ELBA Hob & Hud + Sink 
= less than RM4500


Rasa2 korang murah tak....? 

9 comments:

Lynda.CG said...

I xtau la murah ke mahal tp I suke kitchen u simple je. Yg penting tersusun kemas. I like the color :)

cikpuding said...

not bad arr itu rege....

Leenz Yusoff said...

CG: ya... sebab ruang sempit sangat kan..mmg design mcm tu je leh buat.. :)

cikpuding: kc ko mesti besarr.. pakai 3G weh ;)

cikpuding said...

idak aarr..kc aku kn lbh kurang cam ko tuu jerrrr....:P
aper yg besh sgt 3G niee aarr selain dr cantek...?

Leenz Yusoff said...

sebab dia CANTIK... :) - ko dah hire orang ke? berapa kena?

cikpuding said...

tuk kc blom lgk...jumaat nieee br nk psg grill kt umah tuu....lbh kurang cm pattern ko gak aarr..heheheehe..

Aku...Dia....&...Kamu said...

murah lah tu......klau dengan Cina x tahu brp

Leenz Yusoff said...

tempat lain tak dpt harga tu rasanya.. hehehe :D

azira afzan said...

Assalamualaikum. Leenz mind sharing the contractor's name? Menarik hrga tu.. Satisfied tak dgn kualitinya?

Followers

Copyright to LINDA ROSE
Designed by UMIESUEstudio 2015