28 March 2010

Welcome to the Family

Kak Ngah telah selamat melahirkan seorang lagi puteri - Nurranisa Sofea, selepas si abang -Iman Amirul dan si adik yg sudah menjadi kakak - Nurralisa Maisarah (Lisa) - si kecik yg paling aku geram - sebab dia terlalu kecik tapi mempunyai suara yg besar... hehehe.. mmg seronok kalau dpt menyakat Lisa..

Ahad lepas - kami pergi ke Felda Gunung Besout utk melihat Kak Ngah yg sedang berpantang di rumah keluarganya. Alhamdulillah, setelah melahirkan 3 orang cahaya mata melalui pembedahan, Kak Ngah sudah pun keluar dari hospital selepas 3 hari. Ini merupakan cahaya mata terakhir bg Angah & Kak Ngah disebabkan peranakannya telah diikat atas nasihat doktor.

Cuaca agak panas ketika kami sampai - dan aku tak sabar utk shoot gambar Sofea - siap bawa props dari KL (pink blanket & topi comel utk Lisa). Mmg aku agak excited when capturing babies/kids photos. Mmg sangat suka. I have zero knowledge in photography - nk setting2 kamera pun tak pandai - harap pakai Auto Mode or Mr. B yg tolong settingkan.. hehee.. aku tau petik je (macam aku ambil gambar Ida). And then editing mostly using Photoscape and Photoshop (very the basic) - as i'm not as expert as Mr. B. But i love "google" photo blog by our talented photographer - disitu - aku cedok sedikit ilmu dan idea dari mereka...
especially from EyesOfGrace - she's my Idol. I love all about her photos..

Anyway, sedikit gambar yg aku captured sendiri - anak2 buah kesayanganku.. (semua aku sayang... and ramai lagi anak buah ye.. cuma tunggu the right time je utk capture all of them) -


                                                              Nurranisa Sofea (Sofea)















Nurralisa Maisarah (Lisa)






Iman Amirul (Iman)





Dgn Pak Teh

Dgn Atok


kids! they're so adorable.......  ;)

Ateh pun nk interprame gak... ;)




i love the "bokeh"

1 comment:

Lynda.CG said...

comelnya baby tu. so cute in pink :)

Followers

Copyright to LINDA ROSE
Designed by UMIESUEstudio 2015