21 March 2010

It's Outing Day


Akhirnya, after few weeks menghabiskan masa dan kebosanan dirumah, aku telah dibawa keluar berjalan2 oleh encik Suami. Kami pergi ke Hot Air Balloon Fiesta di Putraja - bersama kedua mertuaku, kak Ina (my SIL) dan sikecil Alia Sofea.

Keadaanku - boleh la berjalan tu.. cuma kelajuan ku perkm mungkin laju sikittt je dari sang kura-kura.. hehehe.. Dari segi pemakanan - kalau di luar aku still pilih nasi putih - ikan bakar - atau sup - atau ikan steam - cuma sekali-sekala aku akan mencuit makanan di pinggan encik Suami.. hehe..

Back to the Fiesta - kami pergi agak lewat petang - itu pun setelah meneman mertua, kakak ipar dan anak2 buah ku bermain di Tesco Ampang. Dalam pukul 6 kami sampai di Putrajaya - mmg ramai sungguh manusia di ketika itu...  Sempat encik Suami mengambil sedikit gambar utk melepaskan giannya menembak - actually aku pun gian jugak menembak - tp nk buat cemana.. berat si D80 tu je tak mampu aku tanggung dlm masa yg lama..
ingat bila dah sehat nanti - aku nk cari object or subject yg sudi utk diri mereka di tembak oleh aku..

Some pictures on the day - dan sedikit hasil editing aku menggunakan both Photoshop and Photoscape...
mmg banyak lagi nk kena belajar.... practice make perfect rite.. so, enjoy!

bersama Sofea @ Tesco Ampang


first balloon yg kami nampak bila sampai di Putrajaya


rehat sekejap - jauhhhh wooo nk berjalan ke tapak pesta


riang-ria kehidupan


lagi belon LEVI's jeans (adding some backlight editing)


my CHENTA hati







5 comments:

kimmy said...

I mmg berhajat nk sgt pegi tgk hot air balloon ni,tp disebabkan masih keletihan br balik dr kedah,so,kami pun ddk diam2 kt rmh sambil tgk pic kengkawan lain yg pegi..huhuhu

Leenz Yusoff said...

ramai sangat orang... mmg penat.. nk beli makan pun susah. hehe..

faRhaNa said...

ish, kalong nih...duk jln2 lak die..ana pun nk g ri tuh...tp mls lagi byk dr rs nk g..heheheheh...:)

YB Ron said...

Testing testing.. hahaha

kimmy said...

leenz, kimmy dah pindah sini tau..tq :)

http://kimmyky.com/

Followers

Copyright to LINDA ROSE
Designed by UMIESUEstudio 2015