25 May 2011

Transformation??

Dah lama tak update blog - sebabnya, kat ofis tak berkesempatan, kat rumah pun sama. Entry tentang 3rd anniversary pun tak terbuat lagi.

Tajuk kali ni mmg tak best and haunted me the whole time. Especially bila ada member yg dah menegur; "badan ko dah naik la" "eh nape perut ko nampak besar?" and yg paling tak bestnyer - teguran yg mmg buat sy tension and geram "ko pregnant lagi eyh??". Tak hangin satu badan bila dengar tu? Grrrr!

Okay la, i admit that berat badan mmg dah naik *sigh*, perut membukit, lengan dah mcm belalai gajah.. same goes to my drumstick...tension! tension! tension!

Masa last mengandungkan Nia, berat naik 56kg je, sejurus lepas nia kuar dari perut, hilang terus 6kg and makes me 50kg. Best giler kan? by rite dlm pantang, shud reduce more - 1st checkup - i lost another 2kg - dah jadi 48kg (time ni seronok giler) - coz my aimed before get back to works nak dptkan 45kg. UNFORTUNATELY, disebabkan degil n malas berbengkung, selera makan bertambah (masa 2bulan pertama breastfeed kan nia, asyik lapar je..), bila nak masuk kerja, sy timbang dah jadi 51kg!! sampai la ke hari ini.huh!

I'm not really worried about my weight but what i'm worried most are: my body shape. As i said, perut, lengan and paha (termasuk la cik puan butt) semua kian membesar. I went to Spa once for slimming treatment - which focus on my problem area - tapi tak tertahan sakit bila lengan-paha-perut umpama dipulas2, dicubit2 dan ditampar2.... masa buat tu, mmg tahan je - sambil berkata dalam hati "padan muka ko lelemak degil, rasakan!" konon2 nk bagi semangat kat diri sendiri.. hehe. Tapi bila fikir nk ulang balik macam dah tak sanggup je. And then ada try berDIET, tapi sekejap je.. kat kepala ni asyik terbayangkan DONUT (Big Apple) je.. so camne nk diet? mmg FAILED! Nak makan produk2 slimming? Hurmm.. dah la kena labur 4-5ratus, makan sampai 10 kotak baru leh nampak hasil kot. Mmg masalah kan, utk orang yg malas and berkira cam saya ni. Hasil nak tapi tanak melabur sikit. Camne?

But lately - sy sematkan dlm hati - i must do something! Tak leh jadi ni, orang dah start menegur, kalau Mr Daddy start bersuara, mesti terasa punya, confirm down giler2.Tapi apa sy nk buat ye? Hurmmm.... 

Anyway, masih lagi dalam pertimbangan.. kalau jadi - i'll give myself 1MONTH only for the transformation! Harap2 berjaya, nantikan!


Last pregnant : January 2011 - 56kg
After Pregnant : February 2011 - 50kg
Latest weight: May 2011 - 51kg 
Target by end of June - 46kg 



6 comments:

cikpuding said...

kamon leenz....u can do it...cayukk3x....

Mrs. Eeza Herman said...

51kg?? weight iza lepas kawin...tapi skg, naik berganda2..ayooo...susah ati nie..
bestnya kalo iza masih dlm berat tu...rindu nak pakai baju2 lama.. =(

Leenz Yusoff said...

iza.. even 51kg pun, kalau menggelembung sana sini, tak best gak.. tensen wooo..

puding. .ko lah idolaku. teringin sekali ramping sepertimu! cewah ;)

Lynda.CG said...

u can do it. caiyokkkkkkkkkkk!

uSHi GuRL said...

mcm i xmau ke? hehehe.... jagakan aql. mesti kurus mcm i. xde masa nak mkn.

izanfatin said...

go....go...go....linda.....mesti boleh punya.....

Followers

Copyright to LINDA ROSE
Designed by UMIESUEstudio 2015