22 November 2010

Aidiladha Leave - Chronology for Little Home


MISSION ACCOMPLISHED!

17/Nov - Selamat Hari Raya Aidiladha buat semua.. hari utk beraya (sebenarnya tak beraya kemana pun, sekadar menjenguk kedua belah ibu bapa) - spent most of time with my siblings - semua pakat balik Gombak except Eha. 


18/Nov - Sambung mengemas di rumah sewa - packing those baju2 yang buat masa ni tak dipakai - while Mr. Hubby and his brother menghabiskan kerja2 pemasangan lampu dan kipas seluruh rumah.


19/Nov - bangun pagi badan dah rasa lenguh... today Mr. Hubby out to work. (gigih pergi kerja sorang2 without knowing all his colleagues sambung cuti raya....) - while me at home - tak lain tak bukan - sambung lagi mengemas... nampak sangat barang banyak. masa memula pindah dulu, we have nothing pun. but then slowly - sikit2 masuk.. lama2.. mmg jadi bukit! hadoiii... 

 giler sepah kan.. ni baru suku barang2

20/Nov - Morning: monthly check-up @ GMC. tepat 28weeks / 7 months! (cerita di next entry). Tengahari: tempah/beli langsir and meja makan. Terbeli sekali set katil baru for our master bedroom. Katil yang ada akan dicampakkan ke bilik tamu. I bought divan bed @ Cavenzi. Petang: spent time at Little Home. Mr Hubby nk settlekan pasang railing langsir utk the whole house. dan sekaligus, kami berdua akan terus mencuci rumah.So by tomorrow dah boleh angkut barang2 masuk. Punya la kusyuk mencuci, sampai terlupa - we both yet to have our lunch. Sudahnya, we had our lunch merangkap dinner at 8:30pm, itupun after i notice badan dah menggigil-gigil masa cuci lantai living room. Ciannye budak kecik dalam perut ni... be strong ye sayang....

 Mr. Hubby and Mr. Mop

 Mak Yong tengah goyang Inul :D

21/NovANA & SHAHRIL - bangun agak lewat. dh nk dekat tengahari. tetiba terasa nk makan nasi kukus - so lepas mandi - we both layan nasi kukus kat taman samudera. mmg best - 1st customer of the day. hehe. : Petang: proses mengangkut segala bagai barang2 yang telah "dikotakkan" dengan bantuan ANA & SHAHRIL - siap bagi pinjam pajero lagi. FREE service. Thank so much dear!! MMUaahhhhssss!!! Tanpa bantuan korang, konpom patah pinggang kitorang berdua . *wink! wink*



22/Nov - bangun pagi badan rasa sakit2 dan lenguh2. terus call office minta sambung cuti lagi sehari. nasib baik permintaan DILULUSKAN. opss.. hari ni ada check-up di Klinik Kesihatan Selayang at 11pm. so lepas sarapan di kedai mamak - terus ke sana... update on next entry ya ;) 




I really can't wait to move-in. We plan next Saturday nk panggil lori sewa utk angkut semua barang2 yg besar like sofa/peti ais/bedroom set etc. By end of the month, we are ready to handover kunci rumah sewa pada owner. Harap2 semuanya berjalan lancar ~ InsyaAllah......

2 comments:

Lynda.CG said...

nmpk bdk baju ijau tau makin membuncit ah. heheheh.

nway suke kaler ijo dinding umh tu :D

Leenz Yusoff said...

hehe.. yelah, nk wat cemana.. dah terbuncit.. tapi comei agi kan ;)

Followers

Copyright to LINDA ROSE
Designed by UMIESUEstudio 2015