12 May 2010

Me & Cuppies



haiii all...


Recently i started to like cuppies & muffin. Not only to eat but i wanna bake and decorate on my own. Cuma takut buat asyik tak menjadi disebabkan karenah cik oven - which make me worries kalau cuppies tu by rite only took 15-20minutes to cook - and then end up to 40-60minutes jadinya.. tak tau la kenapa, salah oven or salah orang yg tak pandai nk jaga tu.. (sapa lagi kalau bukan me!) :D


I did "googling" around cuppies blog - and i found this AnisMagicFingers. Then hati meronta-ronta nk join her Cupcakes Class wpun jauh di USJ sana.. antara sebab why i'm so eager to join her class are - she only allow max 4 person in her class - she will teach from A to Z which is from baking the cuppies, how to make the buttercream, decorating the cuppies using buttercream, piping jelly and fondant - also because of her reasonable fees ;)


I went to her house located at USJ with Ana Ucuk - and so sorry to Anis sebab lambat 45 minutes - MRR2 jem sebab ada banjir sikit... but then we really enjoy the class... so excited especially on decorating the cuppies.. rupanya Anis ni muda lagi.. and still single (but not available tau..). Rupanya tak lah susah pun nk buat cuppies and decorating them - cuma agak leceh je.. tapi kalau semua bahan/tools ada - mmg menyeronokkan... sangat2 fun! 

We ended the day by taking home 16pieces of the cuppies. Semangat nk tunjuk kat Mr. B - and when i show them to him - dia kata "wahhhhhhhhhh - tanteknyer.... leh makan ke??"

Lepas ni nk practice wat cuppies la.. dah maju nanti - leh le buatkan utk sapa2 yg berkenan :D


 proses membaking cuppies - Me & Ucuk memasukkan adunan dlm papercup

 posing dulu ngan cuppies yg belum and sudah di decorate 
(me look bam bam kan? huhu)


 my cuppieeesss... macam2 ada :D

 meriah!

 student AnisMagicFingers of the day with our cuppies ;)

7 comments:

Lynda.CG said...

waaaaaaah! sgt cute. berapa cost fr yuran ya linda? ada terfikir utk belajar juga <-- hopefully bukan hangat2 tahi ayam ja :p

kimmy said...

lepas ni boleh bukak kedai ye..dah maju dah tu..hehe

Leenz Yusoff said...

CG: kelas dia fm 12-5pm, datang bawak badan je... RM160.
check her blog.. sonok tau... ;)

kimmy: kena practise lagi kat umah - skarang tengah kumpul2 nk beli bahan2 and tools... sonok!

izanfatin said...

linda,

anak sedara aku pun g belajar kat anis gak..

last year...

dah pandai buat cupcake, nanti bleh makan :)

Leenz Yusoff said...

fatin.. ye ke? hehehe.... bagus budak tu.. muda2 lagi dah pandai wat side income ;)

NeenaAnuar said...

Hi Leenz!

Thanks coz being my silent reader! Owh! tak sangka kite dpt doc. yg sama yer! hehehe...

Btw, You can email me @ cute_ena19@yahoo.com and I'll give you the password later!

Thanks! ;)

faRhaNa said...

nyum2x!!

Followers

Copyright to LINDA ROSE
Designed by UMIESUEstudio 2015