13 January 2012

4th day of Atkins

Salam and hi all..

nk update progress pagi ni, sebab excited kan. hehe. Sambungan update pagi semalam, Khamis 12/1/2012 - iaitu hari ke-4 ber-ATKINS,

 letak lagi... :)

Breakfast : telur separuh masak 2biji

Lunch: ikan bakar, udang sambal 3 ekor, kobis tumis
 opss.. ada nasikan? tp biasala, sy tak makan pun, segan kalau orang keliling perasan takde nasi.. hehe. biasanya, kalau sy amek nasi, sy bg kat kawan luncheon sy ni, Pn Suzie.. hehe.. sebab dia seorang Ibu yg BF, so nasi wajib makan. lagipun dia sangat selim orangnya.... hehe.



Dinner: Lamb chop (marinated ngan TELLY black pepper) + grill tomato and brokoli

 ha... menarik tak? yg ada potato grill and black pepper sauce tu Mr. Hubby punya ye. sebab KENTANG  atau SOS yg manis is sangat NO NO to me. Untuk sikecik sayang, tu puting tu.. hehe. kejam mommy ye...? mommy buatkan Nia baked potato gak la sayang :)


tak de sos pun SEDAP giler! beli Australian Lamb kat Giant Permata. mmg sedap.

dinner terlewat sikit.. sebab sampai rumah lepas maghrib, nk defrost kambing lagi, pukul 8:30 baru masak, pukul 9 baru start makan. sambil tu TERMAKAN wafer chocolate 2batang.. sedap sangat bila tengok sikecik nyum nyum nyum... hehe...

and pagi ni, FRIDAY 13/1/2011, timbang berat..... hasilnya:




ho ho ho... sangat suka... hilang 200g pun jadila, sikit2 lama jadi bukit kan... hehehe... Alhamdulillah :)

pagi ni makan telur dadar cheese, letak sayur salad + tomato + 1/2tbs mayonis. nyum!!



auuwww, i like!

and few blogger yg sy jumpa sedang ber-ATKINS ialah...

http://fiezzamy.blogspot.com
http://serihati-aku.blogspot.com

dan ni ialah blog adik DZUL, yg dah lama berATKINS dan berjaya capai impiannya..

http://www.taknakgemuk.com


congrats all ;)

oh ya, sy ada tanya kan pendapat Doctor masa sy nk amek MC hari Rabu lepas about this ATKINS Diet, this is what she said, u boleh buat diet atkins tu, but not too much protein, sebab too much protein can cause problem to your kidney. but u still boleh teruskan...

hurmm.. saya rasa, patutlah dalam diet ATKINS, diWAJIBKAN utk minum air putih sebanyak yg boleh. tapi sy akan cuba seimbangkan juga. kita cuba okeh....

luv,


2 comments:

Mrs.Farhana said...

yeay!!gd job kalong!!

me sokong sgt2..lagi2 la shah bukan nk mkn sgt kan, sesuai la kalong diet..ana doakan semoga kalong mencpai target..Aminn..:D

cikpuding said...

normal weight kamu braper nieeee leenz...???

ape2 pon...iols sokong sgt2 org2 yg bdiet nieeee....tp senaman jgn lupa gak tau ~ 10K lgkah sehari....huhuhuuhuhu

Followers

Copyright to LINDA ROSE
Designed by UMIESUEstudio 2015